Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Vo veku 68 rokov zomrel lekár a prešovský poslanec Peter Bandura

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Prešovčania ho poznali ako špičkového odborníka, vynikajúceho chirurga s empatickým prístupom, ktorý pomáhal pacientom nielen z Prešova, ale z celého regiónu, uvádza radnica.

Prešov 18. marca (TASR) - Vo veku 68 rokov zomrel v nedeľu (17. 3.) lekár a prešovský mestský poslanec Peter Bandura. Bol poslancom za volebný obvod č. 2 a členom Komisie MsZ mesta Prešov pre dopravu, strategický rozvoj a informatizáciu. Radnica o tom informuje na sociálnej sieti.

"Prešovčania ho poznali ako špičkového odborníka, vynikajúceho chirurga s empatickým prístupom, ktorý pomáhal pacientom nielen z Prešova, ale z celého regiónu. Venoval sa aj orientálnej medicíne a akupunktúre," uvádza radnica.

Bandura vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Pracoval ako chirurg v Prešove. V rokoch 1989 až 1991 pôsobil ako expert na chirurgiu v rámci medzinárodnej kooperácie v Tunisku. Dvakrát, v rokoch 1993 a 1994, bol na stáži vo Francúzsku, v rámci postgraduálneho vzdelávania v Centre laparoskopickej chirurgie v Bordeaux vo Francúzsku.

"Absolvoval aj štúdium tradičnej orientálnej medicíny a vietnamskej medicíny na francúzskom inštitúte École de médecines traditionnelles orientales. Venoval sa tiež otázkam bezpečnosti pacientov a možnostiam integratívnej medicíny v našich podmienkach," dodáva radnica.