Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

V Prešove zadržali množstvo nelegálnych cigariet

Na ilustračnej snímke cigarety bez kontrolnej známky. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Pre podozrenie zo spáchania trestného činu vzniesol vyšetrovateľ KÚ FS voči jednému mužovi obvinenie.

Prešov 14. februára (TASR) - Viac ako 170.000 kusov nelegálnych cigariet pôvodom z Ukrajiny zaistili v piatok (13.2.) popoludní v meste Prešov príslušníci Kriminálneho úradu (KÚ) Finančnej správy (FS). Únik na spotrebnej dani vyčíslili v tomto prípade na vyše 16.000 eur.

Tabakové výrobky, ktorým chýbali slovenské kontrolné známky, odhalila prehliadka v jednom z prešovských bytov. Išlo o vyše 8500 spotrebiteľských balení cigariet ukrytých na viacerých miestach - v skriniach a ďalších odkladacích priestoroch.

"Podľa vyjadrenia majiteľa bytu cigarety, ktoré uňho našli príslušníci KÚ FS, sú jeho vlastníctvom a kúpil ich od jemu neznámej osoby za sumu 14 eur za jeden kartón," uviedla k prípadu hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

Pre podozrenie zo spáchania trestného činu - porušovanie predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru - vzniesol vyšetrovateľ KÚ FS voči zmienenému mužovi obvinenie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov až päť rokov.

Zadržané cigarety previezli po zaistení do priestorov Colného úradu v Prešove za účelom ich zabezpečenia a následného uskladnenia, doplnila Macíková.