Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Colníci zistili nevydávanie bločkov a predaj falzifikátov

V priebehu januára sa spojili košickí a prešovskí colníci, s cieľom skontrolovať dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice v obidvoch krajoch. Akcia odhalila aj iné porušenia zákona, okrem nevydávania bločkov objavili aj predaj falzifikátov, na čo dopláca konečný spotrebiteľ. Foto: TASR - Colný úrad Prešov

V prevádzkach zaistili prešovskí a košickí colníci celkovo vyše 850 párov športovej obuvi, ktoré napodobňovali dizajn viacerých svetových značiek.

Prešov/Košice 25. januára (TASR) – V priebehu januára sa spojili košickí a prešovskí colníci, s cieľom skontrolovať dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice v obidvoch krajoch. Akcia odhalila aj iné porušenia zákona, okrem nevydávania bločkov objavili aj predaj falzifikátov, na čo dopláca konečný spotrebiteľ. Informovala o tom hovorkyňa prešovského colného úradu Katarína Bebčáková.

Colníci vykonali kontroly v 36 prevádzkach, z ktorých v 13 prípadoch zistili porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice a v 21 prevádzkach porušenie zákona o presadzovaní práv duševného vlastníctva. Predávali totiž napodobeniny známych značiek. V prevádzkach, v ktorých zistili porušenie zákona o presadzovaní práv duševného vlastníctva, colníci zaistili celkovo vyše 850 párov športovej obuvi, ktoré napodobňovali dizajn viacerých svetových značiek. U detských výrobkov aj s rozprávkovými postavičkami.

Pri kontrolách zameraných na dodržiavanie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice colníci poukázali aj na podozrenie z používania nelegálneho softvéru v elektronickej pokladnici primárne slúžiaceho na obchádzanie daňových povinností.