Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Prešovskí krajskí poslanci budú schvaľovať troch podpredsedov PSK

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

V programe je tiež návrh na zrušenie Zariadenia pestúnskej starostlivosti v Bardejove.

Prešov 26. januára (TASR) – Prešovskí krajskí poslanci na pondelňajšom zastupiteľstve 29. januára budú hlasovať o troch podpredsedoch Prešovského samosprávneho kraja (PSK), zriadení a zložení komisií pri Zastupiteľstve PSK a zásadách odmeňovania poslancov PSK a členov komisií – neposlancov.

Predseda PSK Milan Majerský (KDH) navrhol poslaneckým klubom, aby nominovali troch podpredsedov. Poslanecký klub koalície KDH, SaS, OĽaNO, Nova navrhol za podpredsedu Jozefa Lukáča z politickej strany OĽaNO z okresu Prešov. Za poslanecký klub Smer-SD prišla nominácia na Petra Bizovského zo Starej Ľubovne a nezávislí poslanci navrhli Stropkovčana Martina Jakubova. Poslanci okrem navrhovaných mien na vicežupanov budú rozhodovať aj o ich pracovnom úväzku a mesačnej odmene. V minulom volebnom období bol predseda aj jeho traja zástupcovia z jednej politickej strany Smer-SD.

Krajskí poslanci budú voliť členov do výboru pre otázky zamestnanosti. V programe je tiež návrh na zrušenie Zariadenia pestúnskej starostlivosti v Bardejove, časť Dlhá Lúka na Hlavnej ulici a informatívna správa o iniciatíve Catching-up Regions v PSK. Rokovanie sa začne o 10.00 h v malej zasadačke Okresného úradu v Prešove na Námestí mieru.