Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Prešovskí poslanci prerokujú dotácie pre obyvateľov Mukačevskej ulice

Na archívnej snímke sutiny poškodenej bytovky po výbuchu plynu na Mukačevskej ulici č.7 v Prešove. Foto: TASR – Milan Kapusta

Na programe majú poslanci aj zmenu rozpočtu mesta najmä v súvislosti s dôsledkami koronakrízy a odsúhlasenie nákupu siedmich jazdených autobusov Dopravným podnikom mesta Prešov.

Prešov 28. júla (TASR) – Dotáciou vo výške viac ako 115.000 eur pre vlastníkov bytov v domoch, ktoré v menšej miere zasiahol výbuch plynu v bytovke na Mukačevskej ulici v Prešove, sa budú na stredajšom (29. 7.) rokovaní zaoberať prešovskí mestskí poslanci. Podľa zverejneného materiálu je výška na jednu bytovú jednotku 540 eur.

V bytových domoch na Mukačevskej číslo 3, 5, 11, 13, 15 a 17 bude príspevok poskytnutý vlastníkom všetkých bytových jednotiek a v bytových domoch číslo 19, 21, 23 a 25 pôjde vlastníkom bytov, na ktorých bola spôsobená škoda. Pri tomto určovaní mesto vychádzalo z podkladov doručených správcom.

Na programe majú poslanci aj zmenu rozpočtu mesta najmä v súvislosti s dôsledkami koronakrízy a odsúhlasenie nákupu siedmich jazdených autobusov Dopravným podnikom mesta Prešov.

Poslanci sa budú zaoberať aj odkúpením približne 80 štvorcových metrov pozemku od spoločnosti Jasan Parkus III z Prešova. Z dôvodu rekonštrukcie Jarkovej ulice sa podľa radnice zistilo, že stavba zasahuje do pozemkov tretích osôb, preto chce pozemok odkúpiť.

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Prešove, ktoré sa malo konať v utorok (21. 7.) popoludní formou videokonferencie, zrušili z dôvodu neúčasti väčšiny poslancov. Prezentovalo sa len sedem z 31 členov zastupiteľstva.

Väčšina poslancov podľa radnice cielene zmarila celý priebeh zasadnutia. Poslanci svoj postup odôvodnili výhradami voči forme videokonferencie, keďže program zahŕňal aj ťažké a problematické body, a to najmä zmenu tohtoročného mestského rozpočtu v objeme 3,5 milióna eur.

Rokovanie, ktoré zvolala primátorka Andrea Turčanová (KDH) na stredu (29. 7.), sa uskutoční v zasadacej miestnosti mestského úradu.