Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Prešovskí školáci si polročné prázdniny môžu užiť aj na ľade

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Počas jarných prázdnin sa školáci môžu prihlásiť do prímestského tábora, ktorý organizuje od 15. do 19. februára ABC - Centrum voľného času

Prešov 31. januára (TASR) – Polročné prázdniny si môžu prešovskí školáci užiť aj na ľade. ABC - Centrum voľného času pripravilo pre ne v pondelok 1. februára v čase od 13.00 do 14.00 korčuľovanie na Zimnom štadióne zadarmo. Všetky materské školy (20) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta budú v tento deň fungovať v štandardnom režime. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Počas jarných prázdnin sa školáci môžu prihlásiť do prímestského tábora, ktorý organizuje od 15. do 19. februára ABC - Centrum voľného času. Program pripravili pre deti od 1. do 9. ročníka. O školákov sa tu postarajú v čase od 7.00 do 16.30 profesionálni pedagogickí pracovníci.

„Program je zameraný na športovú a turistickú činnosť. Deti navštívia Ekopark, kde môžu obdivovať zvieratá. V centre majú k dispozícii výpočtovú techniku, tvorivé dielne. Čakajú na nich rôzne hry a súťaže,“ uviedla hovorkyňa.

Aby sa tábor uskutočnil, musí sa prihlásiť minimálne desať detí. Deti budú mať teplý obed, pitný režim, olovrant. K dispozícii budú mať materiálne a technické zázemie. V centre je telocvičňa aj spoločenská miestnosť. Vyplnenú prihlášku je potrebné doručiť do ABC – Centra voľného času najneskôr do 8. februára. Bližšie informácie aj prihlášku na stiahnutie nájdu rodičia http://abccentrum.sk/.