Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

V Ždiari vyhlásili 1. stupeň povodňovej aktivity, hladiny stúpli

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Situácia v okrese Poprad je naďalej veľmi zlá, momentálne sú už neprejazdné aj ďalšie úseky ciest.

Ždiar 15. mája (TASR) – V obci Ždiar vyhlásili prvý stupeň povodňovej aktivity. Starosta Pavol Bekeš pre TASR uviedol, že od 14.00 h tam stále prší a dvíhajú sa hladiny miestnych potokov. Je teda podľa neho predpoklad, že čoskoro sa zmení na 2. stupeň povodňovej aktivity.

„Teraz zasadla povodňová komisia, máme naplnené všetky priekopy, všetky potoky sú na brehovej čiare, začíname vrecovať najkritickejšie miesta, aby nepretrhlo hrádzu a nezatopilo domy a záhrady. Obyvatelia ma už informovali, že už ani kanalizácia nestíha, voda tečie po ulici a začína zatápať garáže,“ objasnil Bekeš.

Situácia v okrese Poprad je naďalej veľmi zlá, momentálne sú už neprejazdné aj ďalšie úseky ciest. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove informovali, že kvôli popadaným stromom je momentálne neprejazdná cesta 2/537 medzi Starým Smokovcom a Tatranskou Lomnicou a cesta medzi Starou Lesnou a Tatranskou Lomnicou. Uzavretá je tiež cesta 1/18 pod Spišským hradom v okrese Levoča. Vo Vysokých Tatrách ostávajú neprejazdné aj úseky Štrbské Pleso – Podbanské a Štrbské Pleso - Vyšné Hágy.