Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Prešovský kraj zrekonštruoval úsek cesty pri obci Krížovany

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Rekonštrukčné práce tu prebiehali približne 30 kalendárnych dní v období od apríla až do mája tohto roku. Zafinancoval ich PSK z vlastných zdrojov, a to vo výške 152.280 eur.

Prešov 24. mája (TASR ) – Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) opravila viac ako kilometer dlhý úsek cesty pri obci Krížovany v okrese Prešov. Rekonštrukčné práce zafinancoval PSK z vlastných zdrojov, a to vo výške 152.280 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Cestári podľa jej slov na opravu vozovky použili 1059 ton asfaltového betónu. "Cieľom rekonštrukčných prác bolo odstránenie zistených porúch a nevyhovujúceho stavebno-technického stavu na ceste tretej triedy v katastrálnom území obce Krížovany," uviedla Jeleňová s tým, že úsek je dlhý 1,1 kilometra.

V zmienenom úseku bolo zrealizované frézovanie a očistenie vozovky, zhotovenie spojovacieho postreku, vyrovnania krytov asfaltovým betónom a neskôr obrusnej vrstvy vozovky z asfaltového betónu. Nasledovalo zhotovenie dilatačných škár zálievkou a vodorovného dopravného značenia.

Rekonštrukčné práce tu prebiehali približne 30 kalendárnych dní v období od apríla až do mája tohto roku.