Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Prešovský trojičný jarmok potrvá rekordných šesť dní

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V rámci kultúrneho programu sa okrem rôznych hudobných skupín predstavia aj prešovské folklórne súbory.

Ilustračná snímka.
Foto: TASR
Prešov 4. júna (TASR) - Prešovský trojičný jarmok tentoraz potrvá rekordných šesť dní. Priamo na Hlavnej ulici ponúkne od pondelka (5. 6.) do soboty (10. 6.) prezentáciu ľudovej kultúry, remesiel, rôzne atrakcií, jedlá či nápoje. Pre návštevníkov bude každý deň pripravený aj kultúrny program. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webovej stránke.

"Jarmok bol pravidelne súčasťou najväčších mestských slávností - Dní mesta Prešov, no tento rok vynikne ako samostatné podujatie s kultúrnym programom každý večer," uvádza s tým, že ide o 22. ročník, pričom ide o jedno z významných mestských podujatí.

Na jarmoku si budú môcť Prešovčania aj návštevníci mesta vychutnať tradičné slovenské jedlá, ale tiež gurmánske novinky. "Okrem gastrostánkov bude v ponuke aj rozmanitý tovar z tradičnej ľudovej kultúry a remeselné výrobky. Svoj kumšt predvedú košikári, rezbári, kováči a hrnčiari. Chýbať nebude ani textil, hračky, kozmetika a množstvo ďalších výrobkov," dodáva radnica.

V rámci kultúrneho programu sa okrem rôznych hudobných skupín predstavia aj prešovské folklórne súbory. Prídu i choduliari, šermiari či sokoliari. Pre najmenších budú pripravené detské atrakcie. Posledný deň jarmoku sa jeho návštevníci budú môcť previezť mestom konským povozom.