Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Pri obci Lomné zrazilo auto 16-ročné dievča, to zraneniam podľahlo

Fotografia z miesta dopravnej nehody pri obci Lomné, okres Stropkov, 5. júna 2015. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Dievča vybehlo spoza autobusu na cestu, pričom ho zrazilo osobné auto idúce na Stropkov. Šoférovala ho 38-ročná žena z okresu Stropkov.

Lomné 5. júna (TASR) – V blízkosti križovatky na obec Lomné v okrese Stropkov došlo dnes ráno po 9.00 h k smrteľnej dopravnej nehode.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, na autobusovej zastávke vystúpilo z autobusu idúceho od Stropkova 16-ročné dievča z Lomného. Za zatiaľ presne nezistených príčin vybehlo spoza autobusu na cestu, pričom ho zrazilo osobné auto idúce na Stropkov. Šoférovala ho 38-ročná žena z okresu Stropkov. Tá zrážke nedokázala zabrániť. Zranené dievča aj napriek snahe záchranárov na následky zranení zomrelo. Ďalšie okolnosti a mieru zavinenia dopravnej nehody vyšetrujú svidnícki dopravní policajti. V prípade je už začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Džobanik upozorňuje najmä na to, že chodec nesmie vstupovať na cestu, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť a vzdialenosť prichádzajúcich áut nemôže cez cestu bezpečne prejsť.

„Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva. Len čo vojde na cestu, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode i mimo neho. Vodiči však tiež musia hlavne predvídať. Spomaliť najmä v miestach, kde je pravdepodobnosť výskytu chodcov. Kritické sú autobusové zastávky, často sa stáva, že chodec vybehne pred autobusom rovno pod kolesá auta,“ ukončil hovorca.