Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Príjem Humenného sa podľa prognóz zníži o 2,2 až 3,8 milióna eur

Pamätník s bustou Milana Rastislava Štefánika v pešej zóne centra Humenného neďaleko kaštieľa. Foto: TASR - Zdenko Dzurjanin

Svoju činnosť v súvislosti s novým koronavírusom boli nútené ukončiť tak správa športových a rekreačných zariadení (SŠaRZ), ako aj mestské kultúrne stredisko (MsKS).

Humenné 30. marca (TASR) – Pri súčasnej prognóze poklesu podielových daní za dva až tri mesiace príde rozpočet mesta Humenné o 2,2 až 3,8 milióna eur. Ako informuje samospráva na svojej internetovej stránke, mesto na situáciu reaguje snahou znížiť výdavky svojich príspevkových organizácií. Stretnutie vedenia mesta s ich riaditeľmi sa uskutočnilo v pondelok.

"Okrem mestskej polície a technických služieb sú ostatné mestské prevádzky zatvorené. Znamená to pre mesto nulové príjmy," vysvetlil ďalší rozmer súčasnej ekonomickej situácie Marián Škuba z tlačového referátu mesta s tým, že svoju činnosť v súvislosti s novým koronavírusom boli nútené ukončiť tak správa športových a rekreačných zariadení (SŠaRZ), ako aj mestské kultúrne stredisko (MsKS).

"V rámci SŠaRZ zatvorili zimný štadión, vypustili bazén, zamestnanci čerpali dovolenky. Aj zamestnanci MsKS využili dovolenky, náhradné voľná. Všetky spoločenské akcie sú do odvolania zrušené," priblížil situáciu v uzatvorených mestských príspevkových organizáciách s tým, že technické služby mesta už približnú predstavu úspor majú. V stopercentnom režime bude fungovať len vývoz odpadu a kosba.

Hľadať rozpočtové škrty na úrovni približne 20 percent majú riaditelia všetkých mestských príspevkových organizácií. Zoznam úsporných opatrení prehodnotia s vedením mesta v stredu 1. apríla.