Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Primátor Popradu rozšíril čas na stretnutia s občanmi na pôde úradu

Jozef Švagerko Foto: FB Jozef Švagerko

Jozef Švagerko sa rozhodol zmeniť a rozšíriť čas na stretnutia s občanmi priamo na pôde Mestského úradu. Tzv. káva s primátorom tak bude každý pondelok od 14. do 16. hodiny.

Poprad 12. mája (TASR) - Primátor mesta Poprad Jozef Švagerko sa rozhodol zmeniť a rozšíriť čas na stretnutia s občanmi priamo na pôde Mestského úradu. Tzv. káva s primátorom tak bude každý pondelok od 14. do 16. hodiny. „V piatok už ľudia premýšľajú nad víkendom a oddychom. Pondelok je výhodnejší aj preto, že môžem konkrétne problémy riešiť ihneď s vedúcimi jednotlivých oddelení,“ vysvetlil primátor.

Čas na pravidelné stretnutia s občanmi zaviedol Švagerko po svojom zvolení do funkcie. Od decembra 2014 prijal primátor počas piatkov v čase od 14. do 15. hodiny 200 občanov. „Viac ako polovica hľadá pomoc. Buď chcú prácu, byty, riešenie svojich problémov. Vycítil som, že niektorí ľudia nepotrebovali na začiatku riešiť problémy, chceli sa len stretnúť a porozprávať,“ dodal primátor, podľa ktorého viacero občanov prichádza aj so zmysluplnými podnetmi a postrehmi a je vidieť, že sa zaujímajú o život v meste. „Je to dosť namáhavé, ale ja som kvôli tomu kandidoval a chcem ľuďom pomáhať,“ uviedol na adresu rozšírenia času na stretnutia s občanmi Švagerko.

Na stretnutie s primátorom je nevyhnutné objednať sa prostredníctvom sekretariátu telefonicky alebo mailom. Občania s ním môžu komunikovať nielen na osobných stretnutiach, ale tiež prostredníctvom emailu a k dispozícii je aj pravidelná rubrika v týždenníku Noviny Poprad Spýtali ste sa primátora. Ďalšou možnosťou ako osloviť prvého muža mesta je sekcia Napíšte nám na webovom sídle mesta Poprad www.poprad.sk. V blízkej budúcnosti bude v priestoroch Mestského úradu umiestnená aj schránka na anonymné podnety.