Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Prírodné kúpalisko Delňa v Prešove ponúkne počas leta viaceré novinky

Ilustračné foto Foto: TASR/Branislav Caban

Návštevníci sa môžu tešiť aj na vynovené časti areálu, ktoré prešli pred začiatkom sezóny rekonštrukciou.

Prešov 25. júna (TASR) – Pre návštevníkov prírodného kúpaliska Delňa v Prešove je tento rok pripravených viacero noviniek. Správca areálu, ktorým je mestská spoločnosť Prešov Real, začal s prípravami už v máji. Teraz si tam môžu prísť Prešovčania oddýchnuť i zašportovať. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

"V celom areáli sa bude možné už od júla bezplatne pripojiť na internet cez wifi, vďaka čomu si môžu návštevníci spríjemniť čas, ktorý tam strávia. V týchto dňoch sa intenzívne pracuje aj na dokončení nového plážového ihriska s pieskom. V pláne je aj turnaj v plážovej hádzanej. Jeho realizácia však bude závisieť od vývoja situácie súvisiacej so šírením ochorenia COVID-19," uviedol Tomek.

Ako ďalej povedal, návštevníci sa môžu tešiť aj na vynovené časti areálu, ktoré prešli pred začiatkom sezóny rekonštrukciou.

"Podarilo sa obnoviť časť plážového chodníka, na ktorom pribudli nové dlaždice, a v krátkom čase bude ukončená aj rekonštrukcia schodov pri vstupe do areálu. Už začiatkom prázdnin pribudnú na Delni aj dve nové bezpečnostné kamery, ktoré budú napojené na monitorovací systém mestskej polície,“ doplnil Tomek s tým, že v týchto dňoch prebieha súťaž na prevádzkovateľov stánkov s občerstvením, ktoré sú súčasťou areálu.

Prírodný areál je bezplatne prístupný pre verejnosť už teraz. Kúpanie na Delni však zatiaľ možné nie je, keďže napustenie kúpaliska sa podľa Tomeka mierne oneskorí.

"Dôvodom je pretrvávajúce nepriaznivé počasie a poveternostné podmienky. V dôsledku daždivých dní sa voda v miestnom potoku zakalila, a preto nebola možná jej hygienizácia a následné napustenie nádrže. Správca areálu však vodu v potoku každý deň kontroluje a pri zlepšení počasia operatívne začne s napúšťaním," dodal hovorca mesta.