Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Program Valentínskeho víkendu vo Veľkom Šariši vrcholil darovaním krvi

Veľkošarišské srdce na dlani - darovanie krvi v mestskej knižnici, charitatívny punč a predaj ručne robených srdiečok, ktoré vyrábali šikovné ženičky z veľkošarišskej Únie žien a Klubu dôchodcov na podporu veľkošarišskej Farskej charity. Veľký Šariš, 15. februára 2015. Foto: TASR/František Iván

Veľkošarišské srdce na dlani je názov dobročinnej akcie, ktorou dnes vyvrcholil víkendový program vo Veľkom Šariši.

Veľký Šariš 15. februára (TASR) - Dobrovoľným darcovstvom krvi vyvrcholil dnes bohatý program Valentínskeho víkendu v meste Veľký Šariš.

Jeho prvou akciou bol v predvečer sviatku sv. Valentína obľúbený Baby karneval v priestoroch Kultúrno-informačného centra mesta. Organizátori pripravili pre svojich mladých hostí súťaž, tancovačku a fotenie v maskách, neskôr pridali aj tombolu.



Zaľúbenci z mesta a blízkeho okolia sa zasa stretli v sobotu 14. februára v priestoroch mládežníckej čajovne a herne, kde sa konala tradičná Valentínska fašiangovica. "Súčasťou zábavného večera bola diskotéka a rovnako aj tombola o zaujímavé ceny," informovala TASR Katarína Železniková z organizačného tímu podujatia.

Veľkošarišské srdce na dlani je názov dobročinnej akcie, ktorou dnes vyvrcholil víkendový program vo Veľkom Šariši. Jej hlavným obsahom bolo dobrovoľné darovanie krvi a podpora miestnej Farskej charity cez predaj valentínskych "hand-made" srdiečok. Zhotovili ich šikovné ruky členiek Únie žien a miestnej pobočky Klubu dôchodcov.



"Darcovia k nám začali prichádzať dnes ráno už o ôsmej hodine. Medzi prvými bol aj primátor mesta František Bartko," priblížila Katarína Peregrinová, ktorá asistovala pri dnešnej dobročinnej akcii v priestoroch mestskej knižnice. Najvzácnejšiu tekutinu dnes odobrali pracovníci transfúznej služby vo Veľkom Šariši vyše 20 darcom. Ich dobročinnosť odmenili organizátori charitným punčom a vystúpením speváckej skupiny Šariske gavaľire.