Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

PVPS: Situácia s dodávkou vody v Levoči je stabilizovaná

Na snímke zosunutá časť cesty III/3225 Levoča - Závada a poškodené vodovodné potrubie v Levoči 6. apríla 2020. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Mesto Levoča vyhlásilo v pondelok mimoriadnu situáciu pre zosuv svahu.

Poprad 6. apríla (TASR) - Situácia s dodávkou vody v meste Levoča je stabilizovaná. Pre TASR to uviedla tlačová hovorkyňa Podtatranskej vodárenskej prevádzkovej spoločnosti (PVPS) Božena Dická v súvislosti so zosuvom svahu v Levoči, ktorý poškodil cestu a vodovodné potrubie.

Naši pracovníci urgentne zareagovali, zabezpečili odstavenie poruchového úseku potrubia a zrealizovali náhradné prepojenia tak, aby mesto Levoča bolo kontinuálne zásobované pitnou vodou,“ priblížila Dická s tým, že obyvatelia mesta Levoča nezaznamenali žiadny výpadok v zásobovaní pitnou vodou.

Dodáva, že zosuvom svahu bolo poškodené prívodné potrubie z vodného zdroja Levočská dolina. Z uvedeného vodného zdroja je zásobovaná len určitá časť Levoče. Hlavným zdrojom vody mesta je prívodné potrubie z vodného zdroja Liptovská Teplička. „Naša spoločnosť uviedla do prevádzky vodný zdroj Vrty Levočská dolina a spolu s vodným zdrojom Liptovská Teplička zásobujeme celé mesto Levoča. Obnova potrubia sa rieši v spolupráci so Slovenskou správou ciest a s vlastníkom vodovodu – Podtatranskou vodárenskou spoločnosťou, a. s., Poprad,“ dopĺňa hovorkyňa.

Mesto Levoča vyhlásilo v pondelok mimoriadnu situáciu pre zosuv svahu. Ten poškodil cestu III/3225 Levoča - Závada, vodovodné potrubie a mesto tak prišlo o jeden zo svojich zdrojov pitnej vody. Informovala o tom radnica na svojej sociálnej sieti s tým, že hrozí ďalší zosuv svahu a prepadnutie sa vozovky.