Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Rekonštrukcia cesty I. triedy I/18 obmedzí dopravu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Projekt zahŕňa deväťkilometrový úsek.

Hanušovce nad Topľou 17. mája (TASR) – Na ceste I. triedy I/18 medzi obcou Lipníky (okres Prešov) a Hanušovcami nad Topľou (okres Vranov nad Topľou) začínajú stavebné práce na rekonštrukcii tejto cesty, ktoré si od pondelka 18. mája vyžiadajú obmedzenia dopravy. Tie budú prostredníctvom dočasného dopravného značenia a doprava bude riadená cestnou svetelnou signalizáciou.

Projekt zahŕňa deväťkilometrový úsek. "Ide o kompletnú rekonštrukciu cesty I/18 vrátane úpravy a výmeny podkladných vrstiev cesty a úpravy podložia. Stavebno-technickými úpravami dôjde aj k úprave šírkového usporiadania cesty," uviedla pre TASR hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Lucia Karelová.

Súčasťou prác je aj úprava križovatiek, rekonštrukcia priepustov a dvoch mostných objektov, stabilizácia zosuvného územia v oblasti horského priechodu Petič či rekonštrukcia súvisiacich chodníkov v Pavlovciach a Hanušovciach nad Topľou.

"Vzhľadom na to, že rekonštruovaný úsek cesty I/18 je dvojpruhovou cestnou komunikáciou, nie je možné realizovať stavebné práce bez obmedzenia. Doprava bude počas realizácie prác presmerovaná do jedného jazdného pruhu," konštatovala Karelová.

Archívna snímka - Hanušovce nad Topľou. FOTO TASR – Milan Kapusta
Foto: TASR
Práce realizuje firma Strabag na základe podpísanej zmluvy o dielo v sume 10,3 milióna eur s DPH. Termínom ukončenia prác je apríl 2022.

Mestský úrad Hanušovce nad Topľou oznámil, že v prvom rade sa bude rekonštruovať cesta na Prešovskej ulici a most cez Hanušovský potok, ktorý je v havarijnom stave. Postupne budú nasledovať ďalšie úseky. "Do projektu boli zapracované viaceré požiadavky mesta Hanušovce nad Topľou. Vybuduje sa preto nielen nová cesta, ale aj chodník pri ceste od cintorína až po plynovú čerpaciu stanicu. Pribudnú tiež bezbariérové prístupy, osvetlenia prechodov pre chodcov a iné bezpečnostné prvky," informovala radnica.