Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Ukončili rekonštrukciu nad podchodom na Sekčovskej ulici v Prešove

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Súčasťou rekonštrukcie bol úsek dlhý približne 20 metrov, nad podchodom pre peších.

Prešov 18. novembra (TASR) - V Prešove v týchto dňoch ukončili rekonštrukciu cesty nad podchodom na Sekčovskej ulici, hlavná cesta je tak opäť prejazdná v oboch smeroch. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek s tým, že zastávka mestskej hromadnej dopravy "Vansovej" zostáva dočasne presunutá približne o 50 metrov od pôvodného miesta, za priechod pre chodcov v smere na Šalgovík.

Súčasťou rekonštrukcie bol úsek dlhý približne 20 metrov, nad podchodom pre peších. "Vykonaná sonda tento rok totiž odhalila, že v podchode nebola už od čias jeho výstavby zaizolovaná vrchná betónová konštrukcia, v dôsledku čoho dochádzalo k zatekaniu," zdôvodnil opravy Tomek.

V rámci obnovy sa tak vybúrala pôvodná konštrukcia cestnej komunikácie a chodníkov v celej hrúbke až po konštrukciu železobetónovej mostovky. V trávnatej časti sa vybrali násypy a odkrytá mostovka sa následne "obrokovala", očistila a povrch stavbári vyspravili. "Na takto pripravený povrch sa aplikovala nová hydroizolácia mostovky. Následne na mieste pribudli nové vrstvy vozovky, chodníka, cyklochodníka a zelené pásy, vrátane nových obrubníkov," doplnil hovorca. Stavebné práce si vyžiadali takmer 112.000 eur.

Na pôvodnom páse zastávky momentálne stále prebieha proces zretia betónu, obmedzenie tam potrvá do 4. decembra. Hoci je už podchod sprístupnený verejnosti, na stenách je v najbližšom období naplánovaná záverečná povrchová úprava. Tá si však podľa Tomeka nevyžiada ďalšie obmedzenia pre peších.