Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Skupina rómskych mladíkov zaútočila na dôchodcu

Ilustračné foto FOTO TASR

Policajtom sa podarilo zadržať mladých útočníkov už krátko po incidente.

Sačurov 15. februára (TASR) - K fyzickému útoku na 65-ročného muža došlo v piatok podvečer v obci Sačurov vo Vranovskom okrese. Jeho zranenia si následne vyžiadali hospitalizáciu v nemocnici.

Útoku na spomínaného dôchodcu sa mala dopustiť v Sačurove skupina miestnych chlapcov približne o 18.00 h. "Sedem rómskych mladíkov vo veku 10 až 16 rokov pristúpilo k mužovi a pýtali od neho peniaze. Ten im odpovedal, že peniaze pri sebe nemá, na čo ho útočníci začali udierať päsťami po celom tele, zvalili ho na zem a všetci do neho začali kopať," uviedla na margo prípadu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Mužovi mal počas fyzického útoku vypadnúť z ruky mobilný telefón, ktorý mu mladíci následne odcudzili a utiekli s ním smerom k rómskej osade v Sačurove. Hovorkyňa ďalej uviedla, že zranenia dôchodcu si vyžiadali jeho hospitalizáciu vo Vranovskej nemocnici. "Pri útoku utrpel zlomeninu zápästia pravej ruky, odreniny i pomliaždeniny hlavy. Zranenia si podľa predbežného vyjadrenia lekára vyžiadajú liečenie až päť týždňov."

Policajtom sa podarilo zadržať mladých útočníkov už krátko po incidente. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove nad Topľou začal neskôr trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie dvom 15-ročným a jednému 16-ročnému mladíkovi zo zločinu lúpeže.

"Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby," ozrejmila Migaľová. Ďalších štyroch útočníkov vo veku 10 až 13 rokov podľa jej slov polícia po zadržaní prepustila.