Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Sabinov plánuje zrevitalizovať vnútrobloky na Ulici mieru

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jana Ďurašková

Čas realizácie sa odhaduje na deväť mesiacov.

Sabinov 16. mája (TASR) - Mesto Sabinov plánuje zrevitalizovať vnútrobloky na Ulici mieru. Aktuálne pripravuje podklady na podanie žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku (NFP) z Európskeho fondu regionálneho rozvoja REACT-EÚ. Radnica o tom informuje na svojej webstránke.

"Ak bude mesto pri schvaľovaní žiadosti úspešné, občania blízkeho okolia sa budú môcť v budúcnosti tešiť na regeneráciu vnútroblokov, ktoré zlepšia celkový estetický dojem, občiansku vybavenosť či životné prostredie," uvádza mesto.

Čas realizácie sa odhaduje na deväť mesiacov. "V rámci revitalizácie vnútrobloku medzi bytovými domami by boli osadené nové detské ihriská s hracími prvkami, pieskovisko a budú zrealizované sadové úpravy. Súčasťou projektovej dokumentácie je aj rekonštrukcia peších komunikácií, spevnených plôch, verejného osvetlenia a studne," dopĺňa radnica.

Celkový rozpočet projektu pred verejným obstarávaním je vo výške 408.857,88 eura, z toho spolufinancovanie mesta by bolo vo výške piatich percent nákladov. Podanie žiadosti o NFP bude vo štvrtok (19. 5.) schvaľovať Mestské zastupiteľstvo v Sabinove.