Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Samospráva Humenného zrenovuje uvítací symbol mesta

Erb mesta Humenné Foto: Heraldický register

Rekonštrukčné práce budú pozostávať z obrúsenia pôvodného náteru, nanesenia základnej farby, obrúsenia a vyplnenia nerovností konštrukcie a ako posledné príde na rad natretie polyuretánovým emailom.

Humenné 28. júna (TASR) - Kovový monument, ktorý už takmer 50 rokov víta návštevníkov Humenného, získa nový šat. Miestna samospráva sa rozhodla zrekonštruovať ho a premiestniť na iné miesto.

Uvítací symbol mesta vyrobený z oceľového plechu stál dlhé roky pri ceste v smere od Michaloviec. Monument bude po rekonštrukcii premiestnený na iné miesto, aby bol viac viditeľný. Rekonštrukčnými prácami poverila radnica Technické služby (TS) mesta. "Guľu", ktorou označujú niektorí spomínaný symbol mesta, chcú zrenovovať do konca letných prázdnin.

Na začiatku si zamestnanci TS museli vypomôcť žeriavom, ktorý previezol celú kovovú konštrukciu do areálu ich pracoviska, informovala Jana Bardzaková z tlačového oddelenia radnice. Rekonštrukčné práce budú pozostávať z obrúsenia pôvodného náteru, nanesenia základnej farby, obrúsenia a vyplnenia nerovností konštrukcie a ako posledné príde na rad natretie polyuretánovým emailom.

"Po týchto prácach bude na monument umiestnený erb mesta Humenné po oboch stranách a tiež erby našich partnerských miest. Tie sú maľované laserovou technikou na kovových platniach, ktoré sa na konštrukciu pripevnia," ozrejmila Bardzaková. Náklady prebiehajúcej renovácie vyčíslila na 4500 eur.

Obnova zmieneného symbolu mesta je prvým krokom k skrášleniu vstupov do Humenného zo všetkých strán. "V procese prípravy je vyhotovenie štyroch nových uvítacích tabúľ v smere od Medzilaboriec, Sniny, Brestova a Porúbky," dodala Bardzaková.