Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Sánkovanie na Hrebienku je v plnej prevádzke, sánkovať sa dá aj večer

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Dráha na Hrebienku dlhá 2,5 kilometra je sprístupnená denne od 8.30 do 17.00 hodiny. Od utorka 6. januára sa bude dať trikrát do týždňa sánkovať aj vo večerných hodinách pod umelým osvetlením.

Starý Smokovec 5. januára (TASR) – Okrem lyžovačky na viacerých tatranských svahoch si môžu návštevníci najmenších veľhôr sveta užiť už aj sánkovanie. Dráha na Hrebienku dlhá 2,5 kilometra je sprístupnená denne od 8.30 do 17.00 hodiny. Od utorka 6. januára sa bude dať trikrát do týždňa sánkovať aj vo večerných hodinách pod umelým osvetlením. TASR o tom informovala Zuzana Fabianová z Tatry mountain resorts s tým, že na dráhe je momentálne asi 10-centimetrová vrstva snehu.

"Základ na sánkovanie je dobrý, predpokladáme, že by mohla sánkovačka na Hrebienku vydržať dlhšie ako vlani, keď sa sánkovalo len pár dní. Minulý rok sa začalo sánkovať až koncom januára, teraz nám príroda priala o čosi viac a vďaka sneženiu v posledných dňoch tak prevádzkujeme sánkovanie skôr," uviedla Fabianová. Okrem denného sánkovania bude každý utorok, piatok a sobotu k dispozícii aj nočné sánkovanie, a to od 19.00 do 21.00 hodiny. K dispozícii je aj požičovňa saní pri údolnej stanici lanovky.

V Tatranskej Lomnici je pre tých, ktorí nevedia lyžovať, v ponuke aj snežná atrakcia tzv. skifox po dvojkilometrovej nočnej zjazdovke. Ide o spojenie lyží a sánok, pričom na vykonávanie tohto športu sa používa nástroj zložený z karvingovej lyže, ktorá vyzerá ako stolička a na nohách má dve malé lyže, ktoré slúžia na brzdenie. Taktiež môže človek jazdiaci na skifoxe koordinovať svoju rýchlosť a pomocou svojej váhy určovať smer. "Turisti si však môžu v stredisku v Tatranskej Lomnici užiť aj jazdu v prívese za skútrom," uzavrela Fabianová.