Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Na prešovskom sídlisku Sekčov pribudlo parkovisko s reflexnými prvkami

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Povrch parkoviska je z vegetačných dlaždíc, cestári opravili aj asfaltovú cestu.

Prešov 26. októbra (TASR) – Nové parkovisko na Magurskej ulici v Prešove v investičnom nákladne zhruba za 20.000 eur skolaudovali a odovzdali do užívania v týchto dňoch. Na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov, na ktorom je podľa prieskumu medzi obyvateľmi najväčším problémom práve nedostatok parkovacích miest, pribudol tak priestor na zaparkovanie 18 vozidiel. Informoval o tom Milan Grejták z tlačového oddelenia Mestského úradu v Prešove.

Povrch parkoviska je z vegetačných dlaždíc, cestári opravili aj asfaltovú cestu. Okolo parkoviska vybudovali chodník dlhý 48 metrov a široký dva metre s bezbariérovým napojením na priechod pre chodcov.

"Zvláštnosťou je, že parkovacie miesta nie sú vyznačené len dlažbou inej farby, ale na obrubníkoch pribudli aj reflexné prvky, ktoré tak budú lepšie navigovať vodičov. Nové parkovacie miesta pomôžu zmierniť neúnosnú situáciu s parkovaním, ktorá vládne na sídlisku Sekčov," uviedol Grejták.

Investíciu si vytýčili ako jednu zo svojich priorít poslanci tejto mestskej časti a bola financovaná z ich rezervy. Na menšie investičné zámery má v rámci tohtoročného rozpočtu mesta každý výbor v mestských častiach vyčlenených 75.000 eur. V meste ich je sedem.