Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Seniorku v jej dome vo Vranove nad Topľou okradli maloleté

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jozef Ďurník

Vzhľadom na vek páchateľov polícia vzniesla obvinenie len voči 15-ročnej páchateľke.

Vranov nad Topľou 26. mája (TASR) – Zločinu porušovania domovej slobody spáchaného v súbehu s trestným činom krádeže formou spolupáchateľstva, pri ktorých bola poškodenou 82-ročná seniorka z Vranova nad Topľou, sa v pondelok (23. 5.) dopustili dve miestne maloleté. Na mieste zločinov mal byť prítomný ešte jeden chlapec. Vyplýva to z vyšetrovania vranovských policajtov.

"Získanou dôkaznou situáciou bolo preukázané, že skutku sa dopustili dve slečny vo veku 15 a 13 rokov a prítomný bol aj deväťročný chlapec. Všetci pochádzajú z Vranova," priblížila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Maloleté v pondelok po vzájomnej dohode neoprávnene vošli na oplotený dvor jedného z miestnych rodinných domov. Jedna z nich vylákala majiteľku z domu, sotila ju na zem a následne utiekla. Druhá pod zámienkou pomoci vošla s poškodenou do domu, odkiaľ ukradla zlaté šperky a z peňaženky peniaze. Spôsobenú škodu vyčíslila seniorka na viac ako 1000 eur.

Vzhľadom na vek páchateľov polícia vzniesla obvinenie len voči 15-ročnej páchateľke, po zadržaní ju umiestnila do cely policajného zaistenia. Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na jej vzatie do väzby. "Ďalší dvaja nie sú trestnoprávne zodpovední," uzavrela hovorkyňa.