Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

SHMÚ chce opraviť budovu v Gánovciach a znížiť energetickú náročnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Zrekonštruovať by sa mala fasáda budovy, výplne otvorov a strecha. Opraviť by sa mali aj vonkajšie dlažby na vstupnej podeste a balkónoch, podobne sa opravia aj drevené zábradlia.

Bratislava 24. februára (TASR) - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) chce znížiť energetickú náročnosť svojej budovy v Gánovciach. Ústav vyhlásil tender na realizáciu stavebných prác. Odhadovaná hodnota zákazky je viac ako 1,5 milióna eur bez DPH. Vyplýva to z oznámenia zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie.

"Cieľom stavebných prác je komplexná rekonštrukcia objektu, čiže zlepšenie stavebnotechnických, tepelnotechnických vlastností objektu a optimalizácia existujúceho technologického vybavenia budovy bez dispozičných a funkčných zmien v objekte," uvádza sa v oznámení.

Zrekonštruovať by sa mala fasáda budovy, výplne otvorov a strecha. Opraviť by sa mali aj vonkajšie dlažby na vstupnej podeste a balkónoch, podobne sa opravia aj drevené zábradlia. SHMÚ uviedlo, že sa pri hlavnom vstupe do budovy sa vybuduje aj nová bezbariérová rampa.

"Na streche sa osadí nová oceľová konštrukcia v tvare polgule na umiestnenie meracích prístrojov, existujúca oceľová konštrukcia a prestupy oceľových chráničiek s anténami sa ponechajú," hovorí SHMÚ. Vo vnútri budovy sa zavedú nové rozvody osvetlenia, elektroinštalácia a vzduchotechnika. Vymenia sa aj obklady v miestnostiach so sanitárnym zariadením.

SHMÚ bude zákazku financovať z prostriedkov európskych štrukturálnych a investičných fondov v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 31. marca.