Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Sídlisko I v Snine monitorujú nové kamery

Ilustračné foto Foto: Teraz.sk

Na kúpu troch nových zariadení prispel štát sumou 7000 eur.

Snina 13. januára (TASR) – V Snine na Sídlisku I pribudli po dvoch rokoch nové kamery. Na ich nákup prispela radnica a Rada vlády SR pre prevenciu kriminality. TASR informovala hovorkyňa mesta Eva Mihaliková.

Na zmienenom sídlisku pribudli v uplynulých dňoch tri otočné kamery. Ide o lokalitu obývanú sociálne vylúčenými skupinami obyvateľstva. Nové kamery – celkovo päť, tu naposledy inštalovali pred dvoma rokmi. Aj tie zakúpila radnica s finančným príspevkom od štátu. Náklady projektu vyčíslila Mihaliková na viac ako 23.400 eur.

Na kúpu troch nových zariadení prispel štát sumou 7000 eur. Radnica zaplatila zo svojho rozpočtu ďalších 8300 eur. Kamery inštalovali na vybrané miesta v uplynulých dňoch.

"Prvá monitoruje priestory ulíc Československej armády a Dobrianskeho, ďalšia kontroluje park medzi ulicou Dobrianskeho a bytovým domom číslo 1461/24 na Študentskej ulici. Posledná sleduje priestor na Palárikovej ulici medzi bytovkami číslo 1605 a 1468. Práve bytový dom 1468, tzv. slobodáreň, je najproblematickejším na tomto sídlisku,“ ozrejmila Mihaliková.

Ako ďalej uviedla, rozšírený kamerový systém by mal prispieť k eliminácii majetkovej a násilnej kriminality, vandalizmu a k ochrane verejného poriadku. Sľubujú si od neho aj zvýšenie dopravnej bezpečnosti v zmienenej lokalite mesta.

Snina je v súčasnosti vybavená 34 kamerami, ďalšími desiatimi disponuje areál biokúpaliska v rekreačnej oblasti Rybníky. „Monitorovanie celého kamerového systému je 24 hodín sledované na dispečingu mestskej polície,“ dodala hovorkyňa.