Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Východniarov čakajú pestré silvestrovské programy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Posledný deň roka 2014 bude na východnom Slovensku patriť ohňostrojom, nebudú chýbať ani súťaže a turistika.

Michalovce/Humenné/Sabinov 30. decembra (TASR) - Nadchádzajúci Silvester bude na východe Slovenska už tradične sprevádzať pestrý program. Na svoje si prídu milovníci ohňostrojov, súťaživé typy, ale aj turisti.

V Michalovciach odštartuje v stredu (31.12.) na poludnie obľúbená súťaž v streľbe zátky zo šumivého vína na čo najdlhšiu vzdialenosť. Vo večernom programe na námestí vystúpia Kristián Dufinec & Inkognito a Kristína Mihaľová so skupinou Live band. Po polnočných prípitkoch a príhovoroch zaznie v centre Michaloviec hymna SR. Oblohu nad mestom následne rozžiari pyromuzikálny ohňostroj, do ktorého investovala samospráva v tomto roku približne 9000 eur.

Silvestrovský program v Humennom odštartujú o 22. hodine dídžeji Gabriello a Pedro. Na námestí ďalej vystúpia Gipsy Čáve a skupina The Backwards. Návštevníci a obyvatelia mesta sa môžu tešiť aj na 12-minútový novoročný ohňostroj podfarbený hudbou. Radnica zaň zaplatí takmer 3000 eur. Po vystúpení Backwards sa o slovo opäť prihlásia dídžeji, ktorí budú zabávať ľudí na námestí približne do 2. hodiny.

Zaujímavú rozlúčku so starým rokom chystajú aj v obci Pečovská Nová Ves v okrese Sabinov. Silvestrovský program odštartuje dopoludňajším výstupom na vrch Kohút, ktorý ponúka pekné výhľady na okolie. Počas slávnostného večera sa bude pred pečovským obecným úradom podávať varené víno a tancovať v sprievode obľúbených hitov od 70. rokov minulého storočia až po súčasnosť. "Ponúkneme aj možnosť zakúpiť si za symbolickú cenu lampióny šťastia. Vyvrcholením večera bude ich polnočné vypustenie za sprievodu zvukovej a svetelnej šou," informoval TASR zástupca starostu Slavomír Karabinoš.

Pre tých, ktorí popri turistike radi spoznávajú aj históriu, je určené silvestrovské podujatie, ktoré sa uskutoční v obci Brekov v okrese Humenné so začiatkom o 12.00 h. Miestni nadšenci tam spolu so samosprávou, Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska a Klubom slovenských turistov zorganizujú tradičný koncoročný výstup na neďaleký Brekovský hrad.