Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Škody po požiari píly v Spišskej Belej vyčíslili na 500.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubaeur

Pri likvidácii požiaru nedošlo k žiadnym zraneniam osôb. Dobrovoľní i profesionálni hasiči oheň likvidovali 12 hodín.

Spišská Belá 12. júna (TASR) – Požiar píly v katastri Spišskej Belej, okres Kežmarok, ktorý vypukol v noci z pondelka (10. 6.) na utorok (11. 6.), spôsobil škody vo výške 500.000 eur. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že požiar v jednej z firiem nahlásil 34-ročný muž zo Spišskej Belej na linku 158.

„V pondelok vo večerných hodinách z doposiaľ nezistených príčin vznikol požiar v objekte, ktorý slúži na spracovanie drevnej hmoty. Oheň zasiahol aj okolité prístrešky na piliny a štiepku. Elektroinštalácia, ako aj pracovné stroje boli komplet zničené. Išlo o rámovú rozmetaciu a skracovaciu pílu a tiež dopravníkové pásy,“ konkretizovala hovorkyňa.

Poškodená spoločnosť škodu vyčíslila na stovky tisíc eur. Pri likvidácii požiaru nedošlo k žiadnym zraneniam osôb. Dobrovoľní i profesionálni hasiči oheň likvidovali 12 hodín.

„Kežmarský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovanie cudzej veci. Polícia intenzívne preveruje všetky okolnosti tohto prípadu,“ uzavrela Ligdayová.