Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Školské učebne vo Svidníku prejdú modernizáciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Kristína Tchirová, prvé práce sa začali v Základnej škole (ZŠ) na Karpatskej ulici.

Svidník 26. mája (TASR) – Mesto Svidník zmodernizuje za viac ako 390.000 eur učebne mestských škôl, ktoré už nespĺňajú moderné potreby. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Kristína Tchirová, prvé práce sa začali v Základnej škole (ZŠ) na Ulici karpatskej, na ktorú Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR schválilo mestu dotáciu vo výške 152.000 eur.

"Ambíciou mesta bolo podporiť prírodovedné zamerania žiakov na základných školách a mimoriadne dôležité prepojenie teoretického a praktického vzdelávania, čo vie v konečnom dôsledku pomôcť žiakom pripraviť sa na výber štúdia a samotný trh práce," uviedla primátorka Svidníka Marcela Ivančová.

Stavebno-technické práce v ZŠ na Ulici karpatskej by mali podľa Tchirovej trvať približne tri týždne.

"Po stavebných úpravách sa pristúpi aj k vybaveniu pomôckami a nábytkom učebne informačno-komunikačných technológií (IKT), prírodovednej učebne chémie, prírodovednej učebne fyziky, polytechnickej učebne a školskej knižnice," priblížila Tchirová.

Ako ďalej povedala, stavebné práce vykonáva svidnícka firma Mikostav, ktorá bola úspešná vo výberovom konaní a bude robiť stavebné úpravy aj na ZŠ na Ulici 8. mája, kde je celý projekt v hodnote 135.000 eur.

"V tretej a najväčšej Základnej škole na Ulici Komenského sú učebne v dobrom technickom stave, pretože škola prešla kompletnou rekonštrukciou, ale vybavenie a nábytok bude tiež realizované v hodnote 104.000 eur," dodala Tchirová.