Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Prešovský kraj

Slanské vrchy privítajú v táboroch mladé futbalové talenty

Ilustračné foto Foto: TASR/Jozef Ďurník

Program pobytu však nebude iba o futbale. Deti sa môžu tešiť i na turistiku v Slanských vrchoch, kúpanie v bazéne, nočné hry či streľbu zo vzduchovky.

Hermanovce nad Topľou 12. júla (TASR) - Pod Slanské vrchy dorazia v auguste mladé futbalové talenty. Zorganizujú tu pre nich letný tábor s pestrým programom. Nebude orientovaný iba športovo, ale aj na dobrodružstvo, relax a zábavu.

Dejiskom týždenného tábora budú Hermanovce nad Topľou a ich okolie. Zúčastní sa ňom približne 40 školákov vo veku sedem až 12 rokov. Tábor je myšlienkou Centra futbalových talentov (CFT). Toto občianske združenie pracuje s mladými športovcami vo viacerých mestách a obciach východného Slovenska.

"Tábor sa bude podobať futbalovému sústredeniu. Dal si za cieľ rozvíjať herné zručnosti našich zverencov. Budeme drilovať hlavne hernú činnosť jednotlivca - vedenie lopty, prihrávanie, obchádzanie súpera či streľbu," informoval TASR Daniel Štuller z futbalovej akadémie CFT.

Program pobytu však nebude iba o futbale. Deti sa môžu tešiť i na turistiku v Slanských vrchoch, kúpanie v bazéne, nočné hry či streľbu zo vzduchovky. "Rozhodli sme sa aj pre rozcvičky, krátky pochod či zlaňovanie v duchu vojenského výcviku, nech si užijú deti viac zábavy. Na budúci rok doplníme futbal opäť o niečo nové, možno s indiánskou tematikou," priblížil Štuller.

Ako ďalej uviedol, augustový tábor zapojí deti aj do rôznych súťaží vrátane futbalového turnaja. Prácu s loptou budú trénovať pod Slanskými vrchmi na prírodnej i umelej tráve. "Pôjde o tri tréningové jednotky počas dňa. Prvú ráno, ďalšiu okolo obeda a tretia bude pozostávať z hier mimo futbalu. Bazén pred večerou nám zasa poslúži na regeneráciu," vysvetlil tréner Štuller.

Letný tábor nie je jedinou aktivitou, ktorú zažijú počas prázdnin zverenci CFT. Začiatkom júla si zahrali na medzinárodnom Fragaria cupe v Prešove, na ďalší medzištátny turnaj pocestujú v druhej polovici augusta. Uskutoční sa v ukrajinskom Užhorode.