Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Pre pandémiu zatiaľ neotvoria gastroprevádzku v sninskej plávarni

Na snímke plavecký bazén a balkón novej mestskej plavárne v Snine 5. mája 2021, foto z archívu. Foto: TASR - Jana Ďurašková

Okrem gastroprevádzky pribudol na plavárni aj detský kútik.

Snina 22. októbra (TASR) – V mestskej plavárni v Snine, ktorú verejnosti sprístupnili koncom júla, pribudlo v uplynulých týždňoch vybavenie gastroprevádzky a tiež detského kútika. Kedy sa budú môcť návštevníci zariadenia občerstviť v miestnej reštaurácii, bude závisieť od epidemiologickej situácie, uviedla pre TASR primátorka Daniela Galandová.

"Prevádzkovateľ plavárne Mestský podnik Snina pracoval intenzívne na tom, aby bola gastroprevádzka na plavárni spustená v čo najkratšom čase. Aj keď na jej spustenie je všetko pripravené, vzhľadom na momentálnu rýchlo meniacu sa pandemickú situáciu otvorenie gastrozariadenia nateraz nebude možné," uviedla.
Na snímke detský bazén v novej mestskej plavárni v Snine 5. mája 2021, foto z archívu,
Foto: TASR - Jana Ďurašková

Dovybavenie plavárne gastrozariadením bolo podľa jej slov pre jeho náročnosť rozčlenené na tri etapy. V prvej v priestoroch nainštalovali profesionálne zariadenia pre gastro časť, v druhej všetky nerezové súčasti a stoly a v poslednej došlo k oplášteniu jednotlivých súčastí gastrozariadenia a k vytvoreniu úložných priestorov pre suchú a mokrú časť. Celkové náklady na toto vybavenie predstavovali sumu viac ako 57.000 eur, mesto ich financovalo z vlastných zdrojov.

Za detský kútik samospráva zaplatila viac ako 12.500 eur. Obstarala ho vďaka finančnej podpore Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR v rámci programu Podpora najmenej rozvinutých okresov.