Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Sninská samospráva zrekonštruuje budovu škôlky na Kukučínovej ulici

Ilustračné foto Foto: TASR/archív

Mesto bolo úspešné pri získaní finančných prostriedkov z fondov. Projektovaný rozpočtový náklad je 468.262 eur.

Snina 5. januára (TASR) – Sninská samospráva zrekonštruuje budovu materskej školy na Kukučínovej ulici. Mesto bolo úspešné pri získaní finančných prostriedkov z fondov. Projektovaný rozpočtový náklad je 468.262 eur. „Na spolufinancovanie sme pripravení okamžite, bez akýchkoľvek problémov,“ uviedol pre TASR primátor mesta Štefan Milovčík. To predstavuje 5 %.

Súčasťou projektu je zateplenie, výmena okien a dverí na hospodárskom pavilóne a pavilónoch A, B a C, ale aj vyregulovanie vykurovacej sústavy, rekuperácie a elektroinštalácie. Verejné obstarávanie už prebehlo. „V rámci doplňovania projektovej dokumentácie sme projekt upravovali a pravdepodobne budeme to obstarávanie, ktoré momentálne beží, rušiť a asi vypíšeme nové, ale to je ešte vecou rokovaní,“ vysvetlila pre TASR vedúca oddelenia výstavby Mestského úradu v Snine Lýdia Gičová.

Materská škola na Kukučínovej ulici sa podľa slov primátora nachádza vo veľmi dobrej lokalite medzi veľkými sídliskami a centrom mesta. „Bude zrekonštruovaná a zateplená, aby mohli byť znížené prevádzkové náklady,“ skonštatoval. Mesto by chcelo rekonštrukciu zrealizovať v čo najkratšom čase. Škôlku aktuálne navštevuje 111 detí.

Sninská samospráva už kompletne zrekonštruovala päť základných a tri materské školy. „Ešte možno jednu by sme pripravili, ak by sa nám to podarilo, a tým pádom môžeme povedať, že by sme boli úplne v poriadku s rekonštrukciou všetkých školských a predškolských zariadení, ktoré sú v kompetencii mesta,“ dodal Milovčík.