Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Súčasťou slávností Partizánske chodníčky bude beh na Duklu

Ilustračné foto. Foto: TASR – Maroš Černý

Nedeľný program začne tesne popoludní zoskokom parašutistov, nasledovať bude slovenská hymna a krátke privítanie účastníkov Behu vďaky, ako aj ostatných návštevníkov.

Petrovce 10. augusta (TASR) – Štafetový Beh vďaky na Duklu bude súčasťou 47. ročníka slávností Partizánske chodníčky, ktoré sa uskutočnia v sobotu a v nedeľu v obci Petrovce v okrese Vranov nad Topľou. Podujatie je venované 75. výročiu Slovenského národného povstania (SNP).

"Podujatie sa začne už v dnes večer premietaním filmov s tematikou SNP a druhej svetovej vojny. Nadránom bežci začnú bežať z Petroviec na Duklu, kde pri pamätníku položia veniec. Ide o štafetový beh s tým, že stále je jeden bežec vpredu a zvyšní idú za ním, aby dodržali vzdialenosť," uviedol pre TASR starosta Petroviec Ján Jenčo.

Nedeľný program sa podľa jeho slov začne tesne popoludní zoskokom parašutistov, nasledovať bude slovenská hymna a krátke privítanie účastníkov Behu vďaky, ako aj ostatných návštevníkov.

"V kultúrnom programe vystúpi folklórna skupina Magura, Folklórny súbor Oblík, Ženská spevácka skupina Herlica, Detský folklórny súbor Oblíček a Muzikanci Raslavicke," dodal Jenčo.