Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Sociálni pracovníci z Anglicka odovzdaju v Prešove svoje skúsenosti

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Mark Penfold, Jan Dunka a Leona Clear Wallace pracujú s rómskymi komunitami v Anglicku. V Prešove sú v rámci päťdňového podujatia Podmienky inkluzívnej edukácie.

Prešov 9. apríla (TASR) - Traja sociálni pracovníci z Anglicka prišli na Slovensko odovzdať svoje skúsenosti z oblasti vzdelávania žiakov z rómskych komunít v Anglicku.

"Mark Penfold, Jan Dunka a Leona Clear Wallace pracujú s menšinami v Anglicku. V Prešove sú v rámci päťdňového podujatia Podmienky inkluzívnej edukácie – skúsenosti z Anglicka, ktoré organizuje prešovské Regionálne pracovisko Metodicko-pedagogického centra a ROCEPO - Rómske vzdelávacie a dokumentačné centrum Prešov," informoval referent tlačového oddelenia Mestského úradu v Prešove Milan Grejták.

Na východe absolvujú niekoľko pracovných seminárov a stretnutí so zástupcami škôl v Košiciach, Prešove, Sabinove a Humennom. V ich programe je aj návšteva Záchytného tábora v Humennom.

V piatok (7.4.) ich na prešovskej radnici prijal viceprimátor Štefan Kužma. "Hostia ocenili historický charakter Prešova. V rozhovore sa dotkli súčasnej európskej migračnej vlny a odzneli tiež návrhy vzájomnej spolupráce pri výmenných pobytoch žiakov, aj so zreteľom na marginalizované skupiny," dodal Grejták.





man ed