Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Spišská Stará Ves plánuje zrealizovať rekonštrukciu mestského úradu

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

V týchto dňoch mesto Spišská Stará Ves podáva žiadosť v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia, kde bola vyhlásená výzva k zníženiu energetickej náročnosti verejných budov.

Spišská Stará Ves 11. marca (TASR) – Vedenie zamagurského mesta Spišská Stará Ves chce zrekonštruovať budovu mestského úradu. Projekt sa zameriava predovšetkým na zníženie spotreby energie budovy a v rámci prestavby by mal pribudnúť aj bezbariérový vstup. Predpokladaná cena celej rekonštrukcie je 220.000 eur.

V týchto dňoch mesto Spišská Stará Ves podáva žiadosť v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia, kde bola vyhlásená výzva k zníženiu energetickej náročnosti verejných budov. "Chceli by sme dosiahnuť požadovaný efekt v úspore energií. Čo sa týka konkrétnych prác, tak by malo ísť o zateplenie obvodového plášťa budovy a jeho stropov. Vymeniť by sa mali okná a dvere a malo by dôjsť aj k izolácii budovy. Čiastočnou rekonštrukciou by mala prejsť aj strecha mestského úradu," uviedol primátor Spišskej Starej Vsi Jozef Harabin.

Zároveň dúfa, že sa pri tejto rozsiahlej rekonštrukcii podarí vybudovať aj bezbariérový vstup do budovy, ktorý doteraz na úrade chýbal. Harabin doplnil, že súčasťou projektu je aj čiastočná rekonštrukcia plynovej kotolne, ktorá má približne 25 rokov.

"Z predpokladanej sumy by 95 % nákladov malo byť hradených cez Operačný program Kvalita životného prostredia. Zvyšných päť percent by malo mesto použiť z vlastných prostriedkov," doplnil primátor. V prípade, že samospráva mesta so žiadosťou uspeje, tak sa začne s verejným obstarávaním. "Bol by som rád, keby sa nám táto rekonštrukcia podarila zrealizovať v priebehu tohto roka," dodal s tým, že počas rekonštrukčných prác by mal mestský úrad fungovať bez väčších obmedzení.