Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prešovský kraj

Rozšírenie distribučného centra prinesie prácu 20 ľuďom

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V súčasnosti maloobchodná spoločnosť v Prešove priamo zamestnáva asi 430 ľudí.

Petrovany 30. júna (TASR) – Spoločnosť Tesco presunula svoje distribučné centrum z Nižnej Šebastovej v Prešove do obce Petrovany. Rozšírením a modernizáciou budovy v obci v okolí Prešova pribudlo medzi zamestnancov v centre približne 20 ľudí, celkový počet pracovníkov je teraz viac ako 100. V súčasnosti maloobchodná spoločnosť v Prešove priamo zamestnáva asi 430 ľudí.

Z nového distribučného centra budú denne putovať potraviny do obchodov spoločnosti na východnom aj časti stredného Slovenska. Centrum okrem logistického účelu plní i ďalšiu funkciu. Pracujú v ňom kontrolóri, ktorí preverujú kvalitu doručených potravín ešte pred distribúciou do obchodov.

Presunutím centra z Družstevnej ulice v Nižnej Šebastovej do Petrovian sa skladová plocha centra zvýšila z doterajších 4900 na 6700 štvorcových metrov.

"Prešov je ilustračným príkladom toho, ako dokáže maloobchod pomôcť zamestnanosti v krajine. Pracovné príležitosti totiž nevznikajú v jednom centre, hlavnom meste alebo v jednej fabrike. Generujú sa v každom regióne Slovenska, na východe či západe krajiny," uviedol riaditeľ pre retail spoločnosti Tesco Stores SR Martin Kuruc. Spoločnosť na Slovensku priamo zamestnáva spolu 10.000 ľudí v distribúcii, obchodoch a administratíve.