Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Kandidátkou opozície na primátorku Sabinova je Katarína Heredošová

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Svoj prínos vidí predovšetkým v pracovitosti, čestnosti a zodpovednosti, v ochote načúvať ľuďom a riešiť ich každodenné potreby.

Sabinov 23. augusta (TASR) – O post primátorky mesta Sabinov sa v jesenných komunálnych voľbách bude uchádzať poslankyňa Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja a riaditeľka Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Sabinove Katarína Heredošová. Nominovalo ju hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, podporuje ju tiež strana Sloboda a Solidarita, Kresťanskodemokratické hnutie a NOVA.

Ako povedala Heredošová, svoj prínos vidí predovšetkým v pracovitosti, čestnosti a zodpovednosti, v ochote načúvať ľuďom a riešiť ich každodenné potreby. V meste sa chce zamerať najmä na životné a sociálne prostredie, spoluprácu s podnikateľmi, kultúru a cestovný ruch.

"Moje rozhodnutie bolo aj na základe výsledku volieb do VÚC. Zistila som, že podporu ľudí mám veľkú a následne prišli oslovenia od nich, aby som to skúsila aj na primátorku. Podporuje ma v tom aj rodina a to je pre mňa veľmi dôležité, čiže tým, že chceme maximálne podporiť rodiny v meste Sabinov, toto bolo pre mňa znamením, že tak ako buduješ svoju rodinu, tak buduj aj toto mesto," vysvetlila Heredošová s tým, že na skvalitnenie celkového života v Sabinove je potrebné vytvoriť kvalitné služby pre občanov.

"Riadenie štátu na národnej úrovni momentálne zmeniť nemôžeme, pretože sme v opozícii. No čo môžeme zmeniť už o tri mesiace, je spravovanie našich miest a obcí. Mnohé mestá a obce zaostávajú, pretože tí, čo ich spravujú, nevedia využiť ich bohatstvo a potenciál," uviedla predsedníčka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová.

Na štvrtkové predstavenie verejnosti ju prišli podporiť okrem Veroniky Remišovej a Ľubomíra Galka (SaS) aj predsedníčka klubu KDH v Sabinove Lucia Mihoková, podpredsedníčka hnutia NOVA Viera Leščáková, predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský či poslanci Národnej rady SR Martin Fecko (OĽaNO), Jozef Lukáč (OĽaNO) a Richard Vašečka (nezaradený).

Široká koalícia politických síl sa dohodla tiež na podpore krajského predsedu Sloboda a Solidarita (SaS) a krajského poslanca Jozefa Kanuščáka v boji o primátorské kreslo v Lipanoch. Okrem SaS ho podporuje hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Sme rodina – Boris Kollár, Progresívne Slovensko, Spolu a Šanca.

"Pracujem dlhé roky v podnikateľskej sfére, zamestnávam ľudí, hlavne v stavebníctve, preto vidím najväčší problém v investovaní a prerozdeľovaní peňazí," uviedol Kanuščák.

"Mnohí sa tešíme na akvapark, chcem strážiť jeho výstavbu. Mesto potrebuje ústredné parkovisko. Lesy okolo nás sú vyrúbané a chýba výsadba nových stromov, zároveň treba udržiavať aj turistické chodníky. Prioritou sú tiež cyklochodníky. V Lipanoch zriadim sociálny podnik. Ďalšou dôležitou témou je bezpečnosť a čistota mesta," povedal Kanuščák.

"V prípade Jozefa Kanuščáka som presvedčený, že ak bude vo voľbách úspešný, bude viesť mesto transparentne a zodpovedne. Za Katarínu Heredošovú hovoria výsledky. Má obrovský cit pre prácu s ľuďmi a pomáhanie ľuďom. Je to jeden z hlavných fundamentov, ktorým by mal dobrý primátor disponovať," dodal Galko.