Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

Polícia ukončila vyšetrovanie údajného sexuálneho zneužívania žiaka ZŠ

ILustračné foto Foto: TASR

Podozrenie zo sexuálneho zneužívania žiaka 31-ročnou, dnes už bývalou učiteľkou Základnej školy v obci z okresu Humenné, začala preverovať polícia v novembri minulého roka.

Humenné 24. februára (TASR) - Návrhom na podanie obžaloby ukončila polícia vyšetrovanie prípadu údajného sexuálneho zneužívania 12-ročného žiaka bývalou učiteľkou Základnej školy v okrese Humenné.

"Vyšetrovateľ ukončil vyšetrovanie, a to návrhom na podanie obžaloby. Spis spolu s návrhom bol predložený Okresnej prokuratúre v Humennom," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Prešove Jana Migaľová.

Príslušnému prokurátorovi Okresnej prokuratúry v Humennom pridelili spomínaný spis práve dnes. Ten vo veci rozhodne až po jeho preštudovaní.

"Prokurátor, keď je vykonané dokazovanie, preukázaná vina a ak boli všetky vyšetrovacie úkony robené v súlade so zákonom, môže buď podať obžalobu, alebo vykonať dohodu o vine a treste. V prípade, ak nie sú zistené všetky náležité okolnosti ku trestnej činnosti, môže vec vrátiť vyšetrovateľovi na doplnenie dokazovania," informoval TASR hovorca Krajskej prokuratúry v Prešove Marián Spišák.

Rozhodnutie prokuratúry v spomínanej veci by mohlo byť známe o niekoľko dní.

Podozrenie zo sexuálneho zneužívania žiaka 31-ročnou, dnes už bývalou učiteľkou Základnej školy v obci z okresu Humenné, začala preverovať polícia v novembri minulého roka.

"V prípade bolo vznesené obvinenie pre zločin sexuálneho zneužívania a prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže, kde obvinenému v prípade dokázania viny hrozí až 12-ročné väzenie," informovala vtedy Migaľová.