Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Prešovský kraj

Po vyčíňaní počasia, sa situácia v Prešovskom kraji upokojuje

Na snímke poškodená cesta III. triedy medzi obcami Holumnica a Jurské v okrese Kežmarok 16. mája 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Ako pre TASR potvrdila operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove , po 15.00 h je situácia už ustálenejšia, nie však úplne pokojná.

Prešov 16. mája (TASR) – Situácia v celom Prešovskom kraji sa po takmer dvoch dňoch vyčíňania počasia upokojuje.

Ako pre TASR potvrdila operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Zuzana Rovderová, po 15.00 h je situácia už ustálenejšia, nie však úplne pokojná. Počas celého dňa hasiči asistovali obyvateľom pri odčerpávaní domov z príbytkov, alebo pri odstraňovaní stromov. Najviac výjazdov zaznamenali v okresoch Prešov a Kežmarok. Stromy padali najmä v Poprade, Tatrách alebo aj v Medzilaborciach. V obci Brusnica v Stropkovskom okrese sa dnes tiež vylial potok Brusnica a hasiči zasahovali aj tam.

V meste Sabinov stále platí tretí stupeň povodňovej aktivity, pretože Torysa sa po ďalšej búrke ustálila na výške 230 centimetrov.

V neďalekej Pečovskej Novej Vsi, kde vo štvrtok kvôli povodniam evakuovali šesť rodín do komunitného centra, sa stav tiež upokojil. Dokonca sa päť rodín mohlo vrátiť do svojich domovov. Jedna z rodín sa odsťahovala k príbuzným, pretože starosta obce Jaroslav Baňas sa obáva zosuvu svahu nad domom.

V Prešove stále trvá druhý stupeň povodňovej aktivity, Budovateľská ulica je už prejazdná a podľa primátora Pavla Hagyariho sa momentálne upratuje a spevňuje hrádza, ktorú stavebník prerušil prácami pri stavbe obchvatu mesta.