Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Na východnej hranici zasahovali ukrajinskí aj slovenskí hasiči

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Na území Ukrajiny susediacom s katastrom obce Ubľa (okres Snina) vznikli v stredu podvečer tri ložiská požiaru, a to v prírodnom prostredí.

Ubľa 13. marca (TASR) - Zásah viacerých posádok ukrajinských a slovenských hasičov si vyžiadali požiare, ktoré sa rozšírili v stredu (12.3.) večer v blízkosti našej východnej hranice.

Zuzana Farkasová z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) informovala, že na území Ukrajiny susediacom s katastrom obce Ubľa (okres Snina) vznikli v stredu podvečer konkrétne tri ložiská požiaru, a to v prírodnom prostredí.

"Ukrajinským hasičom sa podarilo zlikvidovať dva požiare trávy s rozlohou 400 a 160 štvorcových metrov, tretí požiar sa rozšíril do korún stromov," vysvetlila s tým, že z dôvodu jeho možného rozšírenia na územie Slovenska boli v stredu večer v pohotovosti aj hasiči zo Sobraniec, Veľkých Kapušian, Michaloviec, Humenného a Sniny.

"Vietor sa našťastie otočil, takže ani posledný požiar sa na naše územie nerozšíril," informovala dnes ráno TASR Tatiana Amrichová z operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Prešove. Dodala, že aj tento požiar sa podarilo dostať pod kontrolu ukrajinským hasičom. Posádky príslušníkov HaZZ z Humenného a Sniny monitorovali situáciu na východnej hranici približne do 22.00 h a následne sa vrátili na základne.