Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Na základnej škole v Starej Ľubovni menia elektroinštaláciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cieľom je ukončiť práce do začiatku nového školského roka 2021/2022 v septembri.

Bratislava 17. júna (TASR) - Najstaršia základná škola v Starej Ľubovni, ktorá sa nachádza na Levočskej ulici, prechádza modernizáciou. Vďaka účelovej dotácii na riešenie havarijnej situácie z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške 95.400 eur sa v týchto dňoch začalo s prácami na výmene elektroinštalácie. Informuje o tom mesto Stará Ľubovňa na svojom webe.

"Dôvodom predmetnej výstavby je nevyhovujúci stav vnútorných elektroinštalačných rozvodov. V rámci prípravy tepelnej úpravy vody je v súlade s návrhom projektového riešenia zapracovaná aj inštalácia elektrických prietokových ohrievačov prípravy priamo v mieste odberu," priblížil detaily projektu Jozef Majerníček z oddelenia výstavby, územného rozvoja a životného prostredia na mestskom úrade v Starej Ľubovni. Ako dodal, búracie práce pozostávajú z nevyhnutného rozsahu demontáže nevyhovujúcich elektrických zariadení.

Základná škola Levočská prešla od roku 2020 na nový systém vykurovania na báze obnoviteľných zdrojov energie. Mesto podalo v rámci základnej školy aj projekty na vytvorenie takzvaných zelených striech nad hlavnou budovou a objektom školskej jedálne s cieľom zachytávania dažďovej vody a následného zlepšenia klímy. Čaká sa tiež na výsledok projektu zvýšenia energetickej efektívnosti hlavnej budovy, ako aj telocvične, jedálne a dielne, kde by sa mal komplexne zatepliť celý obvodový plášť.

Cieľom je ukončiť práce do začiatku nového školského roka 2021/2022 v septembri.