Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Prešovský kraj

V Sabinove dokončujú multifunkčné sociálne centrum za 225 tisíc eur.

Ilustračné foto Foto: TASR – Milan Kapusta

V polovici júna by mala byť nová budova s prízemím, prvým poschodím a sedlovou strechou na Ulici 17. novembra dokončená.

Sabinov 27. mája (TASR) – V Sabinove dokončujú multifunkčné sociálne centrum za viac ako 225.000 eur. V polovici júna by mala byť nová budova s prízemím, prvým poschodím a sedlovou strechou na Ulici 17. novembra dokončená. Za viac ako 190.000 eur z projektu sa realizovali stavebné práce, za necelých 25.000 eur nakúpia materiálne vybavenie, teda napríklad počítače, softvér, projektory či nábytok. Mesto sa podieľa na projekte 5-% spoluúčasťou.

So stavbou budovy s rozlohou 250 štvorcových metrov úžitkovej plochy sa začalo v októbri minulého roka. Stojí neďaleko rómskej osady. V budove sa budú nachádzať štyri klubové miestnosti, kancelária, kuchynka, hygienické zázemie, sociálne zariadenia a hospodárske miestnosti.

V centre plánujú realizovať aktivity komunálneho charakteru, no sídliť tu budú aj traja komunitní a štyria terénni sociálni pracovníci. Okrem toho tu podľa vedúcej oddelenia sociálnych vecí Mestského úradu v Sabinove Gabriely Harčaríkovej chcú zaviesť nízkoprahové programy pre deti a mládež, výchovno-vzdelávacie a aktivizačné služby, programy včasnej starostlivosti a služby na podporu zamestnanosti, odborné poradenstvo a prednášky na témy, ktoré aktuálne rieši komunita.