Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Vo Vranove nad Topľou pribudne 44 nájomných bytov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Samospráva chce odkúpiť nové byty do svojho vlastníctva najneskôr v decembri tohto roka.

Vranov nad Topľou 29. júna (TASR) - Bytový fond mesta Vranov nad Topľou rozšíria čoskoro nové nájomné byty. Ich výstavbu zverilo mesto do rúk súkromnému investorovi. Dokončené stavby chce následne odkúpiť do svojho vlastníctva s finančnou podporou od štátu.

Dva bytové domy, a to v lokalitách Lúčna a Rodinná oblasť, začali budovať ešte vlani. Po ich dokončení pribudne vo Vranove 44 nájomných, a to jedno- a dvojizbových bytov. "Budú to štandardné byty na štandardné bývanie, určené pre mladých ľudí," informovala TASR hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková.

Samospráva chce odkúpiť nové byty do svojho vlastníctva najneskôr v decembri tohto roka. Dovtedy musia byť riadne dokončené a skolaudované. Pôjde o najväčšiu investíciu mesta v tomto roku, na úrovni približne 2,5 milióna eur.

"Obstaranie oboch bytových domov je financované z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a z prostriedkov úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. Mesto z vlastných prostriedkov uhradí technickú infraštruktúru vo výške približne 232.000 eur," ozrejmila Fedorňáková.

Ako sa mladé rodiny dostanú k novej streche nad hlavou, zatiaľ nie je jasné. "Po obstaraní bytových domov sa všeobecne záväzným nariadením upravia podmienky prideľovania predmetných nájomných bytov," uzavrela hovorkyňa radnice.