Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

O dlhu mesta Stropkov voči PKB Invest rozhodne sudca tento týždeń

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Primátor Peter Obrimčák sa k veci nevyjadruje a na mailové otázky TASR neodpovedal.

Svidník 26. augusta (TASR) – Okresný súd vo Svidníku tento týždeň rozhodne vo veci uznania dlhu vo výške 272.000 eur mesta Stropkov voči prešovskej spoločnosti PKB Invest. Ten si firma nárokuje za nepredvídané stavebné práce v priemyselnom parku v roku 2011.

Na pojednávaní v piatok (22. 8.) sa znova hovorilo aj o zmieri medzi oboma stranami, podľa ktorého by mesto dlh spoločnosti zaplatilo. Proti tomu je však časť zastupiteľstva i právnik mesta. Problémom je totiž to, že dodatok k zmluve na práce navyše za 272.000 eur síce primátor Stropkova Peter Obrimčák podpísal, no nebol zverejnený na stránke mesta, a teda nie je platný. Ani suma nebola krytá v mestskom rozpočte. Sudca minulotýždňové pojednávanie podľa hovorcu Krajského súdu v Prešove Michala Drimáka neodročil, ohlásil len to, že rozsudok oznámi počas posledného augustového týždňa.

Medzitým však do sporu vstúpila aj skupina občanov mesta Stropkov, ktorá ešte 8. augusta podala na Generálnej prokuratúre SR podnet na prešetrenie spomínaného skutku. V podnete sa pýtajú, či nedošlo k spáchaniu trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa, alebo k porušovaniu povinností pri správe cudzieho majetku. V hre je podľa nich i otázka spáchania takzvaného subvenčného podvodu.

Primátor Peter Obrimčák sa k veci nevyjadruje a na mailové otázky TASR neodpovedal.