Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Vianočné remeselné trhy v Stropkove budú mať aj charitatívny rozmer

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Počas trhov sa bude konať vecná verejná zbierka pre deti z Detského domova vo Svidníku. Verejnosť môže podarovať deťom nepotrebné oblečenie, hračky či športové potreby.

Stropkov 20. decembra (TASR) – V Stropkove sa v dňoch 21. a 22. decembra uskutoční 10. ročník Vianočných remeselných trhov na Námestí SNP. Predajné stánky budú k dispozícii v čase od 9.00 do 18.00 h. Počas trhov sa bude konať vecná verejná zbierka pre deti z Detského domova vo Svidníku. Verejnosť môže podarovať deťom nepotrebné oblečenie, hračky či športové potreby. Zbierka sa uskutoční po obidva dni v čase od 16.00 do 18.00 h v žltom stánku na námestí.

Charitatívny rozmer bude mať aj predaj primátorského a detského punču. Výťažok z predaja venujú Domovu sociálnych služieb v Stropkove.

Na remeselných trhoch si návštevníci budú môcť kúpiť typický vianočný tovar ako oblátky, med, ľudovoumelecké výrobky z dreva, hračky, keramiku, betlehemy, sviečky, vianočné ozdoby, výrobky z kožušiny, čiapky, šály, rukavice a rôzne iné ručne zhotovené výrobky vhodné ako darčeky. Chýbať nebudú ani stánky s občerstvením, gazdovský dvor a predaj živých kaprov.

Svoje výrobky budú prezentovať aj klienti z domova sociálnych služieb, Domu detí Božieho milosrdenstva a zariadenia pre seniorov Nový domov.

Pri vianočnom stromčeku sprístupnia drevený betlehem z dielne rezbára Daniela Soóša.