Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Súd v Prešove zamietol návrh B. Sadikiho na obnovu konania

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na Okresnom súde Prešov v piatok vypočuli odsúdeného a súd sa takisto oboznámil s listinnými dôkazmi spisu.

Prešov 15. marca (TASR) - Súd v piatok zamietol návrh Bakiho Sadikiho na obnovu konania. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského sudu (KS) v Prešove Ivana Petrufová s tým, že proti rozhodnutiu okresného súdu (OS) podal odsúdený sťažnosť a vo veci tak rozhodne KS. O obnovu konania požiadal Sadiki ešte v júli 2022.

Na Okresnom súde Prešov v piatok vypočuli odsúdeného a súd sa takisto oboznámil s listinnými dôkazmi spisu. "Po prednesení konečných návrhov prokurátorom, obhajcom odsúdeného a odsúdeným vyhlásil súd rozhodnutie, ktorým návrh odsúdeného na povolenie obnovy konania v trestnej veci OS Prešov pre skutok právne kvalifikovaný ako obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi zamietol, pretože nezistil podmienky obnovy konania podľa Trestného poriadku," uviedla Petrufová.

Sadiki je pre obchodovanie s drogami odsúdený na 22-ročný trest odňatia slobody s maximálnym stupňom stráženia, ktorý mu ešte v apríli 2014 potvrdil KS v Prešove.