Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Svidník by chcela opraviť všetky tri škôlky, hľadá financie

Ilustračná fotografia, Svidník Foto: Facebook

Mesto Svidník spracováva v týchto dňoch projektovú dokumentáciu na modernizáciu materských škôl (MŠ). V jeho pôsobnosti sú tri škôlky.

Svidník 13. februára (TASR) – Mesto Svidník spracováva v týchto dňoch projektovú dokumentáciu na modernizáciu materských škôl (MŠ). V jeho pôsobnosti sú tri škôlky.

"V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu pripravujeme spracovanie projektov na komplexnú rekonštrukciu vnútorných i vonkajších priestorov materských škôl a tiež projektovú dokumentáciu na výmenu okien, zateplenie strechy a budov z iných zdrojov. Zatiaľ nevieme povedať, v ktorej z troch škôlok rozšírime aj kapacitu, odhadnúť v tejto chvíli sa nedajú ani náklady," uviedla PR manažérka mesta Svidník Kristína Tchirová.

V pondelok (16.2.) sa začína v tomto meste zápis detí do materských škôl. Ich riaditeľky očakávajú podobný záujem o zápis ako v minulom roku.

Ako povedala PR manažérka, v MŠ na Ulici Ľ. Štúra očakávajú, že približne 38 ich detí nastúpi do prvého ročníka základnej školy a rovnako 38 až 40 nových detí plánujú prijať. MŠ na Ul. armádneho generála Svobodu plánuje prijať 28 detí, rovnaký počet chlapcov a dievčat by z nej malo v septembri nastúpiť do prvého ročníka ZŠ. Do tretej škôlky v meste, nachádzajúcej sa na Ul. 8. mája, by malo prísť 25 nových detí, keďže z celkového počtu 108 škôlkarov jej v septembri ubudne 23.

V materských školách je v tomto roku spolu 362 detí, čo je podľa nej len o trochu vyššie číslo ako v minulých rokoch. V nasledujúcom školskom roku predpokladajú riaditeľky podobný počet.