Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Svidník rekonštruuje učebne v Základnej škole na ulici 8. mája

Ilustračné foto. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Stavebno-technické práce v základnej škole na Ulici 8. mája by mali byť ukončené v najbližších týždňoch.

Svidník 14. júla (TASR) – Svidník v týchto dňoch rekonštruuje učebne v Základnej škole na Ulici 8. mája. Náklady na rekonštrukčné práce a ich vybavenie predstavujú 135 000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.

„Viac ako 20-ročné učebne jednotlivých svidníckych mestských škôl už nespĺňajú nové moderné potreby a vďaka schváleným projektom sa ich podarí rekonštruovať za takmer 400 000 eur. Prvé práce sa začali v ZŠ na ulici Karpatskej ešte v máji tohto roka, kde ministerstvo pôdohospodárstva schválilo mestu Svidník 152 000 eur v rámci projektu s názvom Zlepšenie kľúčových kompetencií žiakov ZŠ Karpatská," uviedla Tchirová.

„Ambíciou mesta bolo podporiť prírodovedné zamerania žiakov na základných školách vo Svidníku a mimoriadne dôležité prepojenie teoretického a praktického vzdelávania, čo vie v konečnom dôsledku pomôcť žiakom pripraviť sa na výber štúdia a samotný trh práce," povedala primátorka Svidníka Marcela Ivančová.

Stavebno-technické práce v základnej škole na Ulici 8. mája by mali byť podľa hovorkyne ukončené v najbližších týždňoch. Po stavebných úpravách sa pristúpi k vybaveniu pomôckami a nábytkom troch učební informatiky, jazykov a biochémie.

V najväčšej Základnej škole na ulici Komenského sú podľa Tchirovej učebne v dobrom technickom stave, pretože škola bola v minulosti kompletne zrekonštruovaná. Ich zariadenie však bude realizované v rámci projektu za 104 000 eur.

Úpravy učební mesto realizuje v rámci výzvy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR s názvom Budovanie a zlepšenie technického vybavenia jazykových učební, školských knižníc, odborných učební rôzneho druhu v základných školách. Stavebné práce vykonáva svidnícka firma Michal Kostelník – Mikostav.