Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Svidník už opravuje miestne komunikácie, má na to 33.000 eur

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Henrich Mišovič

Okrem toho už v meste prebiehajú aj rozsiahlejšie opravy komunikácií súvisiace s projektom rekonštrukcie štátnej cesty I/77 Smilno – Svidník za viac ako 20,33 milióna eur.

Svidník 4. mája (TASR) – Mesto Svidník s príchodom jari začalo s opravami miestnych ciest a chodníkov. Práce na tento rok sú rozdelené do piatich etáp a momentálne sa finišuje s jej prvou fázou.

Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Svidník Kristína Tchirová, úrad má na opravy komunikácií v rozpočte na tento rok 33.000 eur a celkovo je v pláne oprava približne 3574 štvorcových metrov ciest, chodníkov, no i parkovísk.

V prvej fáze sa opravuje spolu viac ako 220 štvorcových metrov komunikácií. Začalo sa na Ulici Ľ. Štúra, kde už podľa hovorkyne bola opravená cesta pred blokom K 85 a cesta v okolí bloku 442. Do tejto fázy opravy boli zahrnuté aj práce na Komenského ulici, kde sa robili vysprávky na ceste i chodníku, tiež parkovisko zo západnej i východnej strany k budove AB zložiek, Kutuzovova ulica a tiež Pionierska ulica.

Druhá etapa počíta s rekonštrukciou na uliciach Duklianska, 8. mája, Mládeže a generála Svobodu, spolu ide o vysprávky v rozsahu 670 štvorcových metrov. Najrozsiahlejšou je tretie etapa, kde by chcelo mesto opraviť takmer 2160 štvorcových metrov komunikácií.