Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Svidník v súvislosti s výskytom COVID-19 prijíma viaceré opatrenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ako informovala na sociálnej sieti primátorka mesta Marcela Ivančová, v nedeľu (27. 9.) zvolala zasadnutie krízového štábu.

Svidník 28. septembra (TASR) – V súvislosti s výskytom prípadov ochorenia COVID-19 mesto Svidník prijalo od pondelka viaceré protiepidemické opatrenia. Ako informovala na sociálnej sieti primátorka mesta Marcela Ivančová, v nedeľu (27. 9.) zvolala zasadnutie krízového štábu.

"Pristupujeme opäť k dezinfekcii verejných priestranstiev, na mestskom úrade tiež prijímame ďalšie opatrenia. Takmer 20 opatrovateliek bude naďalej v teréne a takpovediac v prvej línii poskytovať pomoc tým, ktorí sú na ňu odkázaní," uviedla Ivančová.

Po rokovaní krízového štábu sa stretla so štatutármi školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, aby sa informovala o aktuálnej situácii a dohodla sa s nimi na ďalšom postupe v prípade komplikácií.

Obyvateľov mesta vyzýva na maximálnu zodpovednosť a ohľaduplnosť. Rovnako apelovala, aby zvážili účasť na všetkých oslavách a vyhýbali sa rizikovým situáciám.

Ako pre TASR povedala regionálna hygienička Helena Hrebeňaková, v okrese Svidník aktuálne evidujú 24 aktívnych prípadov ochorenia COVID-19.