Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Policajti zachránili muža pred obesením, odrezali ho z lana

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Starší muž sa zamkol v pivnici rodinného domu vo Svite. Rodina v strachu o jeho život zavolala políciu.

Svit 2. novembra (TASR) - Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru vo Svite v poslednej chvíli zachránili muža, ktorý chcel svoj život ukončiť v pivnici svojho rodinného domu. "Na tiesňovú linku polície oznámila žena bývajúca na Mierovej ulici vo Svite, že má obavu o život svojho svokra. Muž mal pod vplyvom alkoholu odísť do pivnice, pričom celý deň rozprával, že si ublíži a oni sa boja ísť za ním ho skontrolovať, nakoľko majú obavu, že už je mŕtvy," priblížil krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.

Na miesto boli vyslané dve policajné hliadky, po príchode prvej z nich už čakal pred domom 33-ročný syn. Ten uviedol, že jeho 55-ročný otec je v pivnici rodinného domu už cca 20 minút, dom je zamknutý a on sa bojí ísť dole, aby ho nevidel mŕtveho.

Policajná hliadka v poslednej chvíli zachránila muža, ktorý chcel svoj život ukončiť v pivnici svojho rodinného domu.
Foto: KR PZ v Prešov

"Hliadka následne vošla do pivnice cez otvorené okno, kde na schodoch zbadala visieť muža, ktorý mal okolo krku omotané lano pripevnené o betonársku výstuž v stene. Policajti ho urýchlene nadvihli a trčiacu výstuž vytiahli zo steny a tak uvoľnili lano, ktoré mal omotané okolo krku," objasnil Džobanik s tým, že následne mužovi poskytli prvú pomoc. Nevedel sa však nadýchnuť, keďže stále mal okolo krku tesne stiahnuté lano. Preto nemal dostatočný prívod kyslíka a omdlel.

"V tom čase na miesto dorazila aj druhá hliadka, ktorá sa presunula do pivnice a kolegom podali nôž, s ktorým prerezali lano. Potom sa muž zhlboka nadýchol a začal komunikovať. Bol však agresívny a stále opakoval, že aj tak sa zabije," dodal hovorca s tým, že na miesto sa dostavila posádka lekárskych záchranárov, ktorá muža za asistencie polície previezla do nemocnice v Levoči.